Boncodfölde

Község Önkormányzat honlapja

Boncodfölde község településképi rendeletének módosítása

Tartalomjegyzék

Tisztelt Lakosok, Partnerek!

Boncodfölde Község Önkormányzata Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény előírásai értelmében megalkotta a településkép védelméről szóló 5/2018.(VII.19.) rendeletét, melynek módosítása vált szükségessé a törvénnyel való jogharmonizáció érdekében.

A rendelet tervezet módosításának véleményezési szakaszát az önkormányzat elindította, melynek keretében a véleményezési dokumentumot el kell küldeni az eljárásban részt vevő államigazgatási szerveknek, illetve lakossági fórum keretében partnerségi egyeztetést kell lefolytatni.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet lehetővé teszi az előzetes és a munkaközi tájékoztatás lakossági fórumának online megtartását azzal a kitétellel, hogy így a közzétételt követően 15 napig érkezhetnek be észrevételek. A beérkező véleményekre a véleményezési szakasz lezárásáról szóló önkormányzati döntésben kell reagálni.

Kérem Önöket, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 40.§ (2) bekezdése alapján a tervezettel kapcsolatos véleményeiket a település partnerségi rendelete alapján szíveskedjen megküldeni.

A lakossági online véleményezési időszak: 2021.10.25 - 2021.11.08.

A véleményeket az alábbi elérhetőségen várjuk:

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Boncodfölde, 2021. október 25.

Tisztelettel:

Fehér Károly sk.

polgármester